Print Friendly, PDF & Email


 
Ingrediënten voor 2 personen
 
250 gram penne rigate
250 gram broccoli
4 eetlepels room
1 flinke eetlepel Mascarpone
70 gram Gorgonzola
70 gram Taleggio
70 gram versgeraspte Parmezaan
handje walnoten

Verwarm de room met de Mascarpone tot deze gesmolten is, doe de in blokjes gesneden Gorgonzola en Taleggio en de helft van de geraspte Parmezaan erbij en laat al roerend alles zachtjes smelten tot je een mooie gladde saus hebt.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar in ruim gezouten water. Blancheer de in roosje verdeelde broccoli kort in licht gezouten water, 3 minuten is voldoende. Giet broccoli en pasta af in een vergiet en bewaar een kopje van het kookvocht van de pasta.
Doe de pasta na het afgieten direct terug in de warme pan, meng met de kaassaus en de broccoli en roer er een scheutje van het kookvocht door om het geheel lekker smeuïg te maken. Flink versgemalen zwarte peper en de walnoten erdoor en aan tafel serveren met de rest van de Parmezaan.

Penne is een rechte holle pasta en je hebt penne rigate en penne lisce. De penne rigate heeft een fijne ribbel aan de buitenkant waardoor de saus beter wordt vastgehouden. Dik, dun, hol, lang, kort, plat, rond, de variatie lijkt oneindig en iedere pastavorm heeft een reden en vaak een ideale bijbehorende saus. De beste kwaliteit gedroogde pasta is gemaakt van tarwegries ofwel grano duro. Let daar op met kopen, het maakt echt verschil: Pasta di semola di grano duro is wat je moet hebben. Eierpasta is wat zachter van structuur en geler van kleur. Een mooi overzicht van de enorme hoeveelheid gedroogde pastasoorten die momenteel gemaakt worden vind je op de website van De Cecco.
 
 
Nog een paar ideetjes

Tagged with: