Print Friendly, PDF & Email


 
Ingrediënten voor 4 personen
 
500 gram aardbeien
poedersuiker
1 glas vers uitgeperst sinaasappelsap
1 glaasje sinaasappellikeur (Grand Marnier of Cointreau)
125 ml. slagroom
2 dessertlepels suiker

Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en snijd grote exemplaren doormidden. Bestrooi ze met poedersuiker en schenk het sinaasappelsap en de likeur erover. Dek af en zet een uurtje in de koelkast.
Klop de slagroom met de suiker stijf. Doe 1/3 van de gemarineerde aardbeien (zonder het sap anders wordt de saus te dun) in de blender en pureer tot je een mooie saus hebt.
Schep in mooie glazen ijscoupes afwisselend laagjes aardbeien, room en saus, eindig met de saus en leg er een aardbeitje bovenop.
 
Strawberries Romanoff stond op de menukaart van Romanoff’s restaurant in Beverly Hills. Prins Romanoff noemde de restaurateur zichzelf, hij beweerde een neef te zijn van Tsaar Nicolaas II. Niets van waar maar zijn restaurant was in de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw wel een populaire plek onder Hollywood sterren. Het recept voor Aardbeien Romanoff is waarschijnlijk van Auguste Escoffier en is dan ook te vinden in zijn boek Ma Cuisine maar er gaan ook verhalen dat het recept nog ouder is en afkomstig is van Marie-Antoine Carême. Aardbeien met slagroom, een echte klassieker dus.
 
 
Nog een paar ideetjes

Tagged with: