Print Friendly, PDF & Email


 
Ingrediënten voor 4 personen

500 gram nieuwe aardappels, bijvoorbeeld Nicola’s
750 gram witte asperges
4 eieren
170 gram Griekse dikke yoghurt
4 eetlepels mayonaise
zout
versgemalen peper
bosje platte peterselie
kropsla

Schil de aardappels. Schil de asperges door ze plat op je werkblad te leggen en ze rondom te schillen met een dunschiller, snijd het houterige kontje aan de onderkant eraf en leg ze direct in koud water.
Kook de aardappels en asperges gaar in licht gezouten water. De aardappels hebben zo’n 20 minuten nodig, de asperges afhankelijk van de dikte zo’n 10-20. Prik er af en toe even met een mesje in om te testen of ze al gaar zijn.
Kook de eitjes hard, opzetten met koud water, wanneer het water kookt nog 5 minuten.
Aardappels afgieten en even uit laten stomen, de asperges met een schuimspaan uit de pan halen.
Meng yoghurt, mayo, zout, peper en fijngesneden peterselie in een grote kom. Proef op smaak. Doe de nog warme en in stukjes gesneden aardappel, asperge en ei erbij en meng voorzichtig. Houd een eitje en een paar aspergepunten apart.
Leg wat bladen sla op een platte schaal, schep de aspergesalade in het midden en garneer met een paar aspergepuntjes, partjes ei en een beetje peterselie. Lekker met een stuk knapperig brood en een glas witte wijn.

Ik schreef al het een en ander over witte en groene asperges en hoe gezond en lekker ze zijn maar heb het nog niet gehad over het feit dat ze ook worden aangeprezen als afrodisiacum. De fallische vorm is onmiskenbaar en de toppen worden in het Frans dan ook ‘Points d’amour’ genoemd, Madame de Pompadour schijnt een liefhebster te zijn geweest…
 
 
Nog een paar ideetjes

Tagged with: