Print Friendly, PDF & Email


 
Ingrediënten voor 4 personen

2 kg. mosselen
2 dl. droge witte wijn
flinke klont boter
1 kleine ui
1 prei
1 teentje knoflook
1 venkelknol
1 wortel
paar draadjes saffraan
400 ml. vis- of garnalenbouillon
paar takjes dille

Was de mosselen, gooi kapotte exemplaren weg. Zet ze op met de witte wijn en laat op hoog vuur met een deksel op de pan in een paar minuten aan de kook komen. Schud ze om, weer deksel op de pan en laat weer aan de kook komen, als alle schelpen open zijn zijn ze klaar. Haal de mosselen uit de schelp, bewaar een paar mooie exemplaren met schelp voor de garnering. Zeef het mosselvocht door een schone doek.
Maak alle groentes schoon en snijd in blokjes.
Fruit de ui in de boter en voeg achtereenvolgens prei, knoflook, wortel en venkel toe. Omscheppen tot de ui glazig is en de saffraan toevoegen. Het gezeeffde mosselvocht erbij en de bouillon. Aan de kook brengen en zachtjes laten sudderen tot de groentes zacht zijn. Beetje af laten koelen.
De helft van de mosselen erbij en met de staafmixer pureren tot je een mooie, bijna gladde soep hebt.  Eventueel op smaak brengen.
Goed doorwarmen en serveren met wat losse mosselen, een paar mosselen in de schelp en fijngehakte dille.

Het maken van een visbouillon is al een klusje op zich en als je daar geen zin of tijd voor hebt is er hele goede bouillon te koop. De Kleinste Soepfabriek maakt fantastische soepen en bouillons met biologische ingrediënten. Voor deze mosselsoep heb ik de garnalenbouillon gebruikt die een heerlijke échte garnalensmaak heeft, een beetje zoetig en dat gaat goed samen met het ziltige van de mosselen. Op hun website vind je veel van hun producten én een lijst met de verkooppunten.
 
 
Nog een paar ideetjes

Tagged with: