Print Friendly, PDF & Email

Fifi & Louie zijn natuurlijk de sterren van deze website, staan altijd klaar
om te gaan filmen mits het recept niet vegetarisch is.

Ik heb een tijd professioneel gekookt. Eerst een paar jaar in ons eigen mediterraans georiënteerde restaurant Liefhebber in Amsterdam. Daarna een paar seizoenen in ons strandpaviljoen in Zandvoort. Koken in je eigen (gelukkig succesvolle) zaak is een feest maar ook erg hard werken en na een paar jaar hielden we het voor gezien. We koken nu weer rustig thuis.
Koken en goed eten is een familieding, we zijn ermee opgegroeid. Met de hele familie aan een gedekte tafel en altijd vers en goed eten.
Ook waar je dat eten haalde was erg belangrijk. Altijd speciale adresjes, het liefst aan de andere kant van de stad. Volgens mijn opa was er geen beter vlees dan dat van Louman in de Jordaan, zuurkool haalde je bij Ensink en vis bij Locher op de Albert Cuyp. En wij doen eigenlijk nog steeds hetzelfde, de goede adresjes afstruinen. 
En natuurlijk naar de markt, altijd een zeer inspirerende plek en het wordt de laatste jaren alleen maar leuker met al die boerenmarkten. Heerlijk om een beetje rond te lopen, te kijken wat er te koop is, een kopje koffie op het terras en bedenken wat je allemaal zou kunnen maken met die heerlijke producten. Goed eten begint uiteindelijk bij goede producten en daar moet je een beetje je best voor doen.
We hopen dat de recepten op deze site aanzetten tot heel veel kookplezier en lekkere etentjes.
Alle filmpjes en foto’s op de website zijn gemaakt door Tony Telson.

Debby

contact@cookfreshfood.com

 

Over maten, gewichten & tijden.

Ik ben niet iemand die met een weegschaal kookt, behalve als het er echt op aankomt zoals bijvoorbeeld bij patisserie. Ik heb geprobeerd om bij de recepten zoveel mogelijk maten, kooktijden en gewichten aan te geven maar koken moet toch een beetje uit de losse hand gaan. Koken is ook nadenken wat waarbij past en in welke hoeveelheid. Is het een bijgerecht of een maaltijd, zijn het grote of kleine eters. Veel is ook afhankelijk van persoonlijke smaak en behoefte. Uitproberen en blijven proeven dus!